Nový skatepark v Havířově

Podívejte se na nový Havířovský skatepark!

              

V minulém roce (2018) těsně před zimou se v Havířově začal stavět nový skatepark, na který se čekalo už opravdu dlouho.
Již před zahájením stavby, kterou v městské soutěži vyhrála firma Fiveramps Skateparks pod vedením Filipa Holého a Denise Martause, se na návrhu skateparku podílel snad každý skejťák, který chtěl mít svůj nový skatepark opravdu jako ze škatulky.

Nad návrhem skateparku a bowlu, který stojí opodál skateparku se strávily dlouhé hodiny a návrh na skatepark prošel několika změnami, které z něj udělali to, čím je dnes. Opravdu jedinečným skateparkem. Stavět se začalo v roce 2018 těsně před zimou a celá stavba se kompletně dokončila zhruba v půlce měsíce června roku 2019, avšak oficiální otevření celého areálu se očekává až v polovině července.

Přestože stavba nebyla žádný med, těšíme se z toho a víme, že kluci z dílny Fiveramps Skateparks to všechno zdárně zvládli. Měli jsme tu čest chlapcům asistovat a hlavně se domlouvat na tom, jak přesně to chceme mít vymazlené. Jistě jim někdy praskaly nervy jako ocelová lana na mostě Tacoma Narrows ve 40. letech. Ovšem společnou domluvou se dalo přijít ke zdárnému cíli. Jsme rádi a všem chlapcům z firmy Fiveramps Skateparks děkujeme a přejeme dlouhé a úspěšné léta. Jejich práce má smysl.  Už se sami nemůžeme dočkat na oficiální otevření Skateparku. Věříme, že nový skatepark otevře spousty nových možností a to jak pro volnočasové aktivity tak pro skateboardovou školu a podobně. Informace o novém skateparku, provozní řád či jeho polohu, naleznete ZDE.

Daniel Vojtaš*

Na skatepark se čekalo už opravdu dlouho a skoro nevěřím, že už konečně stojí. Ve starém skateparku se nás spousty naučilo a zažilo mnoho věcí ale tohle bude další level. Nové překážky i nový perfektní bowl otevřou další možnosti a věřím, že se skateboarding v Havířově posune zase o kus dál.  

Autor: Martin “Brockman”